onsdag 12 oktober 2016

En vecka med idrott för hela slanten!

Hjälp, jag hittade ett gammalt inlägg som av någon anledning blivit opublicerat. Här kommer det nu istället - bättre sent än aldrig! 

Vi går tillbaka någon månad i tiden. Då hade vi besök av parkourproffset Pontus Karlsson. Han reser ofta runt världen och utövar sina parkourkunskaper. Däremellan jobbar han med klasser och grupper som oss. Pontus träffade  Örnarna under idrottslektionen. Han visade eleverna olika trick och sedan fick de själva prova på. De fick bl.a. lära sig parkourgrunder  så som Kong/Monkey, Lace och precisionshopp. 


Samma vecka sprang skolans elever samt många ur personalen Skoljoggen. Skoljoggen är Sveriges största motionsevenemang för barn- och ungdomar och arrangeras av Svenska Skolidrottsförbundet. I samband med evenemanget ordnas en insamling till förmån för SOS Barnbyar. Vädret var verkligen på vår sida och det blev en skön eftermiddag. Eleverna fick själva välja om de sprang, joggade eller gick ett varv runt Hjorthagen d.v.s. ca 3,7 km. Alla springer för ett gott ändamål och för att hjälpa andra. En frivillig springslant samlades in på morgonen och pengarna kommer nu att sättas in på SOS Barnbyars konto. Vi kommer under nästa vecka att få reda på hur mycket pengar vi tillsammans på Gripsholmsskolan samlade in under onsdagen. Bra jobbat!
Här kommer ett bildregn av hur det såg ut under loppet! :)


Duktiga löpare, hela högen! Jag är stolt över er!

Trevlig helg!
//Fanny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar