torsdag 26 maj 2016

Hej hå, hej hå - på sommarexpedition vi gå!

I onsdags hade åk 1 sin SOMMAREXPEDITIONS-premiär! Som vi hade väntat och längtat. Det var många taggade elever och föräldrar som samlades i skogen. Iklädda flytvästar var vi redo att börja paddla, men tillsammans med Kanotkungen bestämde expeditionsledarna att ändra om lite i programmet då det var kraftig motvind och säkerheten måste sättas i första hand. Så för andra gången i Gripsholmsskolans historia planerades i sista minuten till ett nytt utmanande äventyr. Visst kände några en liten besvikelse först, men det gick snabbt över och vi började en vandring genom den vackra skogen upp till Åkers Styckebruk. Efter en 10 km lång vandring belönades vi med lunch i det gröna. Det var gott med pasta och köttfärssås! Alla åt med god aptit och var superhungriga!

 Tummen upp för maten!

Smaklig måltid!

Tänk vad mat smakar gott i det gröna!

Efter lunchen cyklade vi i samlad trupp de 11 kilometrarna tillbaka till Krampan. Vi klarade cyklingen bra, trots att det var många backar och lite cykelstrul på vägen! Bra kämparanda! Väl framme samlades vi i vårt Basläger där vi lekte och grillade hamburgare innan alla gick hem. Några vågade till och med vada omkring i vattnet trots att värdet var kyligt.

Plask plask, får man bada med kläderna på?

Vi sjösatte en flotte ned minnen från expeditionen!
Vi klarade deeet! 

Summa summarum hade vi en lyckad första sommarexpedition! Ugglorna och Örnarna var jätteduktiga expeditionsbarn - flexibla och omställsamma. De bevisade även att man kämpar på och biter ihop vad som än händer och vilka utmaningar man än ställs inför.

... Och snälla Kanotkungen har lovat att låna ut kanoter till oss att paddla med runt slottet när vädret blivit bättre under sista skolveckan, så alla kommer att få paddla senare. 😊 

TOPPENBRA JOBBAT alla ettor och TACK alla föräldrar för en fin expedition!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar