fredag 27 januari 2017

Fantasifulla filurer..,

Under detta skolår deltar alla lärare i årskurserna F - 3 i en fortbildning som heter ”Läslyftet”. Där får vi möjligheten att utveckla vår undervisning och kompetens, inom språk-, läs- och skrivdidaktik.  Läslyftet pågår under hela skolåret och vi utför även en hel del uppgifter i klassen. En av dessa uppgifter är det projekt som vi inledde denna veckas tisdag.

Eleverna fick i uppdrag att måla fantasifilurer eller utomjordingar. Vi använde oss av flaskfärg och som arbetsredskap denna gång hade eleverna sina händer. Det blev en mycket uppskattad, rolig och kreativ bildlektion. Tanken är att vi i klassen skall sammanställa alla figurer och skriva om dessa under nästa vecka. 

Till sist blev det lite väl kladdigt (till elevernas stora förtjusning ;)! Projektet kommer att fortgå under två veckor och dessa figurer kommer att få egna liv genom alla berättelser och historier som eleverna i årskurserna F-3 skriver. Vi har nu kommit en bit påväg genom att figurerna fått sin form. Nu blir nästa uppgift att klippa ut dem och sedan sammanställa allt till ett gemensamt konstverk. Fortsättning följer! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar