torsdag 20 oktober 2016

Forskare i farten!

Vad är en lupp och hur använder man den? Hur ser naturen ut om man tittar på de minsta detaljerna? Det och mycket mer fick vi ta reda på den här veckan, då ugglorna och örnarna förvandlades till små naturforskare. 

Under NO-lektionen var det uteskola som stod på schemat. Med hjälp av en lupp skulle eleverna hitta olika föremål i närmiljön som sedan skulle läggas under luppen, förstoras och slutligen ritas av i häftet. Spännande utmaning, vi delade in oss i par och började leta...


Många nyfikna och engagerade barn resulterade många olika föremål att undersöka. Vi hittade både döda föremål, såsom stenar och pinnar, men även levande naturföremål, växter och insekter. När vi kom in i klassrummet skulle våra fynd dokumenteras. Vem hade kunnat ana att brännäslan hade små hår på bladen? Eller att ett ekollon kan se ut som ett enormt påskägg då man kollar på det med en lupp? Vitmossa såg ut som ett korallrev och en liten sten förvandlades till ett berg under luppen. Tänk så mycket man får reda på då man tittar lite närmare på saker och ting.

Så här spännande kan det vara att undersöka ett övergivet fågelbo! Vi hittade till och med små insekter som tydligen delade bo med fågeln! 

Bra jobbat alla duktiga forskare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar